Aangebrande pannen? Met slechts 1 ingrediënt zijn ze weer als nieuw

aangebrande-pan-schoonmaken3

Ken je die Tell Sell filmpjes nog van vroeger? Misschien worden ze nog steeds uitgezonden, maar ik kijk geen TV meer overdag, dus heb geen idee. Ging je even een boterham eten voor de TV en voor je het wist was je een uur verder en bereid om de thigh master, nicer dicer en een broek waar je 4 maten slanker in lijkt NU DIRECT te bestellen, want alleen dan kreeg je er nog gratis een Ford Fiësta bij. Vooral die voor en na beelden deden het hem bij me. Tot op de dag vandaag ben ik een sucker voor voor en na foto's, dus zie je ze ook regelmatig terugkomen in mijn artikelen. Vandaag heb ik dus weer zo een artikel. Als je metalen pannen al een tijdje meegaan dan heb je ongetwijfeld hier en daar ingebrande vlekken erop die je met een normaal sponsje alleen met veel geschrob een beetje verwijderd krijgt. Je kunt ze echter met een simpel ingrediënt weer laten blinken. Zoals ze bij Tell Sell zouden zeggen 'oh my god Jane, just one cheap ingredient?!' en dan zou Jane zeggen 'well yes Robert, it really is that simple!'. Hieronder een pan die zo een 12 jaar oud is en er uit ziet alsof hij aan vervanging toe is.

Die heb ik dus met vrij weinig moeite weer schoon gekregen.

Recept

Dit is wat je nodig hebt:

  • 2 eetlepels baking soda
  • 1 eetlepel water

Gebruik dit recept niet op aluminium pannen! De pan op de foto is van staal. Meng de baking soda en het water tot een papje. Smeer dit papje over de aangebrande plekken. Zoals hieronder dus.

Laat dit een paar uur zitten. Ik heb het een nachtje laten staan. Daarna neem je een sponsje en ga je schuren met de baking soda pasta. Ik ga hier zeker niet beweren dat je het vuil in één keer zo eraf veegt. Je zult nog steeds even moeten schrobben, maar bij lange na niet zo hard of lang als dat je zou moeten bij afwasmiddel bijvoorbeeld. Ik heb de tijd bijgehouden en ik deed er anderhalve minuut over om de pan zo te krijgen als hieronder.

Tadaaaaaaa, een aangebrande pan schoonmaken is dus eigenlijk best makkelijk. Kun je weer 'lekker koken' zoals Sola zegt. Ik heb dit herhaald op alle andere pannen uit de set, maar, helder licht dat ik ben, heb geen voor foto's daarvan genomen. Lees ook: Je waterkoker reinigen binnen 1 minuut en 20 toepassingen van baking soda

Pin voor later

Voorkomen is beter dan genezen, dus controleer steeds of je allergisch bent voor één of meer ingrediënten in een DIY.  

 

 

4 berichten

Annemie van der heijden
 

Wat is baksoda en waar kun je dat halen Alvast bedankt
Lees verder
Lees minder
BespokeByYou
 

Hoi Annemie, Baksoda wordt ook wel baking soda genoemd en is o.a. verkrijgbaar bij de toko. Ook kun je het bij veel online winkels bestellen, check hiervoor google. Groetjes Mariska
Lees verder
Lees minder
cvdelft@xs4all.nl
 

Je kunt baksoda ook bij de AH, Nettorama en Plus markt kopen. Groetjes, Christel
Lees verder
Lees minder
BespokeByYou
 

Hoi Annemie, wat goed en handig! Bedankt voor de aanvulling.
Lees verder
Lees minder

Laat een reactie achter